Charlie får besök

När jag är ute och seglar träffar vi ofta andra båtar. På dom båtarna seglar några av mina kompisar och det är alltid kul att träffa dom. En av mina allra bästa kompisar heter Morris. Han är skeppskatt på en båt som heter Unicorn. En dag så förtöjde vi bredvid Unicorn och då kom Morris och hälsade på mig. Så här såg det ut när min båt låg bredvid Morris båt . Som ni ser var det enkelt för honom att komma på besök.

 

 

Morris är en väldigt nyfiken skeppskatt som gärna kikar in genom fönstren . Speciellt om det finns någon mat i närheten, då undersöker han vad som finns i nätet.

Sen går han nerför trappan för att undersöka vad som finns nere i båten. ”Oj då, där framme i förpiken finns visst en massa spännande grejor” säger Morris. Då säger jag till Morris att där får han inte vara. ”Jag ska bara kolla lite” säger han och skuttar dit.

 

 

 

 

Ja här finns verkligen en massa spännande saker . ”Och här uppe finns det en stor lucka, undrar hur man öppnar den” tänker han. Längst fram finns det en fläkt också. ”Bäst man aktar sig så man inte får in svansen i fläkten” säger Morris . Men då kommer min Matte och säger till Morris att ”Här får du inte vara!” . Då går Morris och gömmer sig under stolen .

 

 

 

Sen hoppar Morris upp på däck igen där jag sitter och solar . ”Får jag kolla lite här uppe på däck” frågar Morris . ”Ja det är klart du får”, säger jag. Och så sticker Morris iväg ut på däck.

 

”Vad för det här för rep” frågar Morris. ”Det är kicken som håller ner bommen så den inte åker upp i luften när man seglar” svarar jag . ”Och här har vi tydligen alla tampar till storseglet” säger Morris , för han är en seglarkatt som kan det mesta om båtar och segling.

”Nu ska jag kolla förseglen”, säger Morris och försvinner fram på fördäck . På vägen tillbaka hoppar han upp på vårt soltak som kallas Bimini. Morris passar också på att se hur det ser ut uppe på vår sprayhood ). Sen hoppar Morris upp på bommen. ”Titta vad duktig jag är att gå balansgång” säger han .

Sen är det dags för akterdäcket. ”Aha, här har vi badplattformen” säger Morris. ”Här brukar jag klättra upp på min båt när jag har råkat ramla i vattnet” berättar han. ”Det händer ju att man plurrar då och då, och då är det bra med en badplattform som man kan klättra upp på” säger Morris belåtet.

 

”Men vad har vi här uppe för någonting” undrar Morris, ”Det är vår solpanel” säger jag. ”Den måste jag undersöka” säger nyfikna Morris och tar ett jätteskutt upp på solpanelen. . ”Akta dig så du inte halkar och ramlar överbord” säger jag till Morris. ”Ok, då kommer jag ner till dig då” svarar han.

Efter sin rundvandring ombord på min båt så kommer han fram till mig. ”Tack Charlie för att jag fick se mig omkring på din fina båt” säger Morris.  ”Vilken fin uniform du har” säger han och nosar på mina kläder som jag köpte i Boston (5069). ”Vad står det på ditt halsband” undrar Morris.  ”Det står förstås Charlie din dumbom” svarar jag. ”Ja man blir ju lite trött av att utforska din båt, så nu slår jag mig ner här hos dig ett tag” säger Morris och lägger sig bredvid mig. Sedan sitter vi här och pratar ett tag men till slut blir Morris sömnig och tar sig en tupplur.

 

När han vaknar gäspar han stort och så säger han: ”Tack snälla Charlie för en fin dag ombord hos dig” säger Morris. Nu måste jag gå hem till min båt och få lite mat och krafsa lite i min låda” . ”Ja hej då Morris” säger jag. ”Det var kul att du kom och hälsade på mig” säger jag. Ja så kan det gå till när någon av mina kompisar kommer på besök. Hej då Charlie

One thought on “Charlie får besök

  1. Så rart med Charlies besök av katten Morris. Det är jättehäftigt med dessa skeppskatter. I Gran Tarajal blev vi bekanta med en fransk frökenkatt: Titin.
    Så fort en ny båt anlände…vips..så hoppade hon ombord och gjorde en översyn.

    Här på vår pontoon i Las Palmas bor 2 katter och 2 hundar. Inget revispinkande där inte….nosar lite på varandra bara och så går de vidare på sin bryggpromenad.

    Ha det bäst!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *