Historien om när jag och husse skulle lära pingvinerna flyga

En dag gick vi ut på stranden där pingvinerna bodde. ”Nu skall jag lära pingvinerna hur man skall göra när man flyger” säger husse till mig. ”kom med får du se”. På stranden står alla pingviner och tittar på när vi kommer gående. ”Undrar vad dom vill”, tänker pingvinerna.

 

”Nu ska ni få höra” säger husse till pingvinerna, ”idag skall jag berätta för er hur man skall göra om man vill lära sig flyga. Först måste ni fälla ut vingarna, så här” säger husse och visar vad han menar med sina armar. Pingvinerna tittar intresserat på och tänker: ”Det kanske inte vore så dumt att kunna flyga”.

 

”Sedan måste ni springa med full fart mot vinden så att ni får luft under vingarna, och sen är det bara att flyga iväg och titta ner på jorden”, säger husse. ”Jag undrar hur det här skall gå” tänker jag.

 

”Ok” säger pingvinerna och fäller ut vingarna och börjar springa med full fart mot vinden, precis som husse lärt dem. Men oj,oj,oj, det går ju inte alls att komma upp i luften. ”Undrar vad vi gör för fel” tänker pingvinerna.

 

”Kom igen nu då” säger husse, ”spring fortare, full fart måste det vara”. Men inte kunde pingvinerna flyga, hur mycket de än försökte. ”Ni får öva varje dag så ska ni se att rätt som det är så klarar ni av det” säger husse. ”Nästa gång vi kommer hit får ni visa oss vad ni lärt er”.

För så är det tänker jag, både för pingviner och människor och nallebjörnar, vill man lära sig något måste man anstränga sig och öva och träna mycket. Och gör man det så är ingenting omöjligt. Då kanske till och med pingviner kan lära sig att flyga.

 

Hej då från Charlie En dag gick vi ut på stranden där pingvinerna bodde. ”Nu skall jag lära pingvinerna hur man skall göra när man flyger” säger husse till mig. ”kom med får du se”. På stranden står alla pingviner och tittar på när vi kommer gående. ”Undrar vad dom vill”, tänker pingvinerna.


”Nu ska ni få höra” säger husse till pingvinerna, ”idag skall jag berätta för er hur man skall göra om man vill lära sig flyga. Först måste ni fälla ut vingarna, så här” säger husse och visar vad han menar med sina armar. Pingvinerna tittar intresserat på och tänker: ”Det kanske inte vore så dumt att kunna flyga”.


”Sedan måste ni springa med full fart mot vinden så att ni får luft under vingarna, och sen är det bara att flyga iväg och titta ner på jorden”, säger husse. ”Jag undrar hur det här skall gå” tänker jag. ”Ok” säger pingvinerna och fäller ut vingarna och börjar springa med full fart mot vinden, precis som husse lärt dem. Men oj,oj,oj, det går ju inte alls att komma upp i luften. ”Undrar vad vi gör för fel” tänker pingvinerna.

”Kom igen nu då” säger husse, ”spring fortare, full fart måste det vara”. Men inte kunde pingvinerna flyga, hur mycket de än försökte. ”Ni får öva varje dag så ska ni se att rätt som det är så klarar ni av det” säger husse. ”Nästa gång vi kommer hit får ni visa oss vad ni lärt er”. 


För så är det tänker jag, både för pingviner och människor och nallebjörnar, vill man lära sig något måste man anstränga sig och öva och träna mycket. Och gör man det så är ingenting omöjligt. Då kanske till och med pingviner kan lära sig att flyga.


Hej då från Charlie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *