Julafton 2012

Lotta, Nicke och barnen Gustav, Hedvig och Beata landar på St Martin dan före dopparedan. De flyttar in i lägenheten medan Hjalle och Brittis bor i Pingisen som ligger för ankar strax utanför. Så efter att ha sett till att våra gäster blivit ordentligt installerade tar vi vår jolle Pingelina ut till Pingisen. När vi kommer in på morgonen så börjar tjejerna med ett dopp i poolen, vi andra följer snabbt efter när vi fått i oss lite frukost.

Nu är det dags för Hjalle att trilla julköttbullar, han gör dom efter sin mammas recept och de blir så goda. Lotta, Nicke och Gustav passar på att åka och handla lite julklappar och mat. Sedan gör vi Jansons frestelse, resten av julmaten är fixad sedan tidigare inklusive Hjalles gravade lax. Det fattas inget på julbordet och vi blir som vanligt mer än mätta. Nu har vi hur mycket rester som helst.

Barnen undrar hela tiden: “När kommer Västindientomten? Tänk om han inte hittar hit!” Helt plötsligt är Lottas flippflopp försvunna, hela gänget förutom Hjalle och Brittis går ut på jakt efter Lottas flippflopp. Efter en kvart är de tillbaks utan att ha hittat skorna, vilket inte var så konstigt eftersom de stod gömda utanför dörren.

När alla väl är på plats så hörs det ett förfärligt bankande från övervåningen, barnen blir alldeles förskräckta. Ner för trappan kommer det en märklig varelse. Han har en röd tomteluva på huvudet, något konstigt vitt från öronen och framför munnen och hakan och ner på bröstet och en blå rökrock. Han hittar en stor segelsäck i ett hörn plus ett par stora påsar fulla med julklappar. Detta visar sig vara den världsberömda Västindientomten.

Västindientomten får hjälp av Beata med att ta fram klapparna, tomten lyser med sin ficklampa för att hitta mottagaren av klappen. Det är många klappar som skall delas ut så klockan är nästan sju innan klapparna är utdelade. Nu börjar det riktigt spännande. Hjalle kommer tillbaks efter att ha varit ute för att titta till Pingisen och önska God Jul. Typiskt att han alltid ska missa tomten. Men nu kan vi äntligen öppna klapparna, den äldste får börja först, dvs Hjalle och sedan går vi i åldersordning vilket betyder att Beata får öppna sist.

Många fina klappar öppnas, bl a får vi en ny besättningsman ombord, Affe, en apa från “Build a Bear” i New York. Charlie och resten av ligan tycker förstås det är jättemysigt med lite förstärkning ombord precis som vi.

Hedvig och Beata får bl a fina gymnastikdräkter och Charlie ger dem var sin fin    t-shirt. Gustav får en videokamera som man kan använda under vatten. Den kommer väl till pass då han skall ta sitt dykcertifikat medan han är här på St Martin. Glada och nöjda med våra julklappar tar vi ett härligt dopp i poolen, det är nästan fullmåne så det är magiskt att bada under stjärnorna.

Då barnen fortfarande är lite jetlagade och lite trötta efter all spänning så går de i säng hyfsat tidigt med sina julklappsböcker.

Vi vuxna myser med en flaska champagne och lite franska ostar innan det är dags för Lotta och Nicke att koja och för oss att åka ut till Pingisen. Var inte det en lyckad julafton så säg.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *