Jag firar jul i Vita Huset.

 Du kanske inte vet vad Vita Huset är för något. Då kan jag berätta för dig att i Vita Huset bor det alltid en President. Han är gift med en tjej som kallas First Lady. Jag tycker det är ett konstigt namn och jag vet faktiskt inte varför hon heter First Lady som ju betyder första tjejen. Jag ska faktiskt fråga henne om det när vi träffas nästa gång. Jag kanske skall föreslå att hon till exempel kan kalla sig för Helene i stället, det tycker jag skulle låta mycket bättre.

För säkerhets skull har man klistrat fast bokstäver på huset där det står Vita Huset, eller rättare sagt The White House som det heter här i Amerika. Det är bara för att folk ska veta att det här är Vita Huset och kanske för att Presidenten och First Lady ska hitta hem när de varit borta på kalas.

Det finns flera Vita Hus här i Amerika. När jag var i den stora staden Washington så såg jag ett stort hus som hette Vita Huset och nu när jag har kommit hit ner till Florida så finns det ett till Vita Huset. Där har jag varit och hälsat på dom som bor där och eftersom det heter Vita Huset så måste han som bor där vara President och den som han är gift med heter då förstås First Lady.

När jag skulle komma och hälsa på Presidenten och First Lady blev dom naturligtvis så glada att dom satte på sig de finaste kläder dom har, det vill säga sina Charlie tröjor. Sen ville dom förstås bli fotograferade tillsammans med mig. Och det måste man förstås ställa upp på, jag är ju alltid så snygg på bilder, fast jag är ändå snyggare i verkligheten förstås.

 

 

 

Eftersom det var julafton klädde Presidenten ut sig till tomte. Det var faktiskt den konstigaste tomte jag någonsin sett. Han hade till exempel ingen tomteluva utan nån konstig sorts mössa som folk på Jamaica brukar ha på sig. Det kallas för en Rastafari-mössa och den är ju ganska snygg, men den liknar i alla fall inte en tomteluva. Jag får nog lära Presidenten hur man ska se ut om man ska vara tomte till nästa år.

Sen delade Presidenten i alla fall ut Julklappar och det var ju bra att han klarade av det. Jag tycker faktiskt det viktigaste på Julafton är att man ska få julklappar. First Lady hade lagat jättegod mat, bland annat en kalkon som hon fått av mig. Under middagen måste jag förstås passa flaskan med Linjeaquavit så att Presidenten och First Lady inte skulle dricka för mycket. Ja det är mycket man måste hålla reda på när man är Nallebjörn och kapten på Flying Penguin. Sen fick jag bo i Presidentens rum tillsammans med min Husse och Matte. Det var ju ganska kul, det är inte alla som har fått sova i Presidentens säng.

Hej då

Charlie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *